
Tarbijatena, kes ei ole varustatud erinevate laboratoorsete vahenditega, peaksite arvestama järgmise kvaliteediga safrani ostmisega:
- Safrani häbimärgid on kõik punased (muud värvi pole)
 - Saffroni stigmatid peavad olema puhtad ja rasvad.
 - Safrani aroom on tugev ja värske, pole kunagi varjatud
 
Rahvusvaheline Standardiorganisatsioon (ISO) on välja töötanud teaduslikud kriteeriumid safrani kvaliteedi hindamiseks. Täpsemalt, kvaliteetne safran:
- Peab olema niiskus alla 10%
 - Stigma peab olema paindlik ja vastupidav
 - Värvus ja maitse peavad olema tuntud ja värvitu tugevus peab olema suurem kui 200 420 nanomeetri ühikut.
 
Klassifikatsioon vastavalt kvaliteedile:
- Hinne A: lühikesed häbemärgid
 - Hinne B: Stigma osa stiilis
 - Hinne C: stigmidega seotud stiil
 - D-klass: pikad stigmatised
 
This post is also available in: English (English)Русский (Russian)


