Tarbijatena, kes ei ole varustatud erinevate laboratoorsete vahenditega, peaksite arvestama järgmise kvaliteediga safrani ostmisega:

  1. Safrani häbimärgid on kõik punased (muud värvi pole)
  2. Saffroni stigmatid peavad olema puhtad ja rasvad.
  3. Safrani aroom on tugev ja värske, pole kunagi varjatud

Rahvusvaheline Standardiorganisatsioon (ISO) on välja töötanud teaduslikud kriteeriumid safrani kvaliteedi hindamiseks. Täpsemalt, kvaliteetne safran:

  • Peab olema niiskus alla 10%
  • Stigma peab olema paindlik ja vastupidav
  • Värvus ja maitse peavad olema tuntud ja värvitu tugevus peab olema suurem kui 200 420 nanomeetri ühikut.

Klassifikatsioon vastavalt kvaliteedile:

  • Hinne A: lühikesed häbemärgid
  • Hinne B: Stigma osa stiilis
  • Hinne C: stigmidega seotud stiil
  • D-klass: pikad stigmatised

 

This post is also available in: English (English)Русский (Russian)