Kuigi safranit tarbiti mõlema ilusa värvuse ja varasema maitse tõttu; kuid seda kasutatakse kemikaalide asendajana toiduainetööstuses loodusliku lisandina.
Järgnevalt on toodud mõned näited erinevat tüüpi toidu kohta, milles kasutatakse safranit:
Järgnevalt on toodud mõned näited erinevat tüüpi toidu kohta, milles kasutatakse safranit:
- kuumad koerad
- Või ja juust
- Kook pulber ja magustoidud
- Joogid
- Jäätis
- Šokolaadikompvekid
- Maiustused
- Praadimispulbrid
Saffron oli tuntud kui taim, millel on arvukad tervise tulemused iidse aja jooksul. Teadusuuringud on näidanud, et safran on haigustele suuri mõju; seega on farmaatsiaettevõtted kaasatud keemiliste lisaainete asendajatena.
Mõned mõjud on järgmised:
Mõned mõjud on järgmised:
- See aitab toidu paremat ja looduslikku seedimist.
- Vastupidine teatud tüüpi vähile.
- Andes lõõgastumise ja depressiooni vastase luuretegevuse võimendamise.
- Anti-vererõhk, kolesterool, vere puudumine tütarlaste piisava raua puudumise tõttu, südamehaigused.
- 5. Tugev suitsu ja sissehingamise ebakorrapärasus.
- 6. Antireumaatiline ja kõhulahtisus.
Vürtsidena kasutatakse vürtsid ja üks õis on nende paarist, siis on selge, miks nad on nii kallid. Neid valitakse ka käsitsi ja selleks, et saada 100 g vürtse, vajate 5 kuni 8000 krooki õitsemist.
It is used in bakery products. Add 1 gram of saffron to 1.5 kg of dough. It is perfect to add it to a raisin or chocolate button filled pastries.
Safran on väga nutikas, kuna see ei ole tegelikult teiste vürtsidega segu.
This post is also available in: English (English)Русский (Russian)